Nå resultat tillsammans, nu och över tid

Välmående och engagerade medarbetare

Vi arbetar med  starka verktyg för att påverka både jobbtillfredställelse och välmående hos medarbetare och hjälper ledare att få varje individ i teamet att briljera. Dessutom ger vi teamet metoder för att utvecklas och öka både effektivitet och produktivitet.

En känsla av sammanhang ökar engagemang och välmående.

Informationsutbyte och känsla av sammanhang

Walking Talking kopplar samman människor i promenader för att ge möjligheten att reflektera, formulera tankar och berikas av en annans människas perspektiv.

Walking Talking kopplar samman människor för promenader och samtal som berikar.

När du behöver prata av dig

Vi ger tillgång till Certifierade Walking Talking Trainers som kommer till er  och tar med dig och medarbetare i alla typer av roller, ut på promenad, för att ge möjligheten att prata av sig, till någon som verkligen kan lyssna. När det inte känns rätt att prata chefen, kollegan eller med en psykolog och coachen känns allt för målstyrd är en Walking Talking Trainer ett bra alterantiv. Med aktivt, empatiskt lyssnande är det motiverande samtalet en kraftfull metod att hjälpa dig att själv komma fram till rätt väg framåt.

Lätta på hjärtat och formulera tankar till någon som lyssnar och må bättre så det du vill fokusera på får plats.

Ett verktyg för dig som ledare

Vi hjälper chefer att bli se ledare de vill vara genom att ge utbilda och träna  i aktivt empatiskt lyssnande, under promenader, baserat på beprövade koncept som MI (Motiverande Samtal) och KASAM (Känsla av sammanhang). Genom promenader med dina medarbetare ges utrymme för ett öppnare samtal. Vi ger dig verktygen till att verkligen lyssna och möta dina medarbetare där de befinner sig, och utvecklas tillsammans, steg för steg, sida vid sida.

En av de viktigaste orsakerna till engagerade medarbetare är känslan av att vara sedd av sin chef.

Teamet behöver självinsikt - vi använder GDQ

Vi hjälper grupper att bli effektiva team, som arbetar tillsammans i mer effektiva och produktiva grupputvecklingsfaser, där välmående och engagemang är högre, med Susan A Wheelans forskning som bas. Gruppen får jobba med en målmatris för att utarbeta sina gemensamma mål.  Med workshops, övningar och en konkret handlingsplan arbetar sig teamet mot ett mer effektivt och produktivt samarbete. Samtidigt skaffar sig teamet en grundkunskap om att hantera förändringar som gör att de även i framtiden lättare hittar in i det effektiva samarbete som ger teamen hög produktivitet, känsla av sammanhang och jobbnöjdhet.

En grupp går igenom flera utvecklingsfaser, där de senare präglas av produktivitet och effektivitet.

Vad roligt att du är här!

Vill du vara först med att höra om nytt från oss?

Fyll i din e-postadress så skickar vi godbitarna direkt till din inbox.

Tack för att du prenumererar!

Det här betyder mycket för oss!

Vi ska göra vårt bästa för att vara relevanta och intressanta.