Ge gruppen en chans att briljera

När teamet fungerar mår människor bra

Ofta arbetar vi intensivt med våra arbetsuppgifter som en kugge i ett maskineri bestående av flera kugghjul, olika team som snurrar tillsammans och jämsides med andra. Alla är beroende av varandra men har samtidigt egna specifika utmaningar och mål. För att må bra och för att kunna få det bästa möjliga ut av varje samarbete behöver vi ha väl fungerande grupper.

Bekräftat i många års forskning

Dr Susan A. Wheelan är skaparen av GDQ som mäter gruppens utvecklingsstadier. Integrated Group Develompment Model (IMGD) är resultatet av 30 års forskning på den samlade grupputvecklingsforskningen. Där hon och hennes forskar-team testat olika modeller och teorier. I Group Develompent Questionaire (GDQ) har de lyckats mäta gruppens stadier och sen vetenskapligt validerat mätverktyget och resultatan med mängder av data i sin forskning. Idag är GDQ och IMGD ledande och väletablerad och används för att mäta teams nuläge, effektivitet och produktivitet.

Dr. Susan A Wheelan är skaparen av GDQ. Foto: https://gdq.se/sv/

Genom att förstå nuläget kan teamet ta sig till nästa utvecklings-stadie

Självinsikt om sitt nuläge och sina möjligheter framåt hjälper individer att utvecklas. På samma sätt har gruppen som organism möjlighet att få självinsikt och förstå sitt nuläge och sin framtida möjligheter att utvecklas till en effektivt presterande grupp.

Group Development Questionnaire - GDQ

GDQ är därför ett starkt verktyg för att hjälpa grupper utvecklas och ta sig till en fas där optimalt samarbete sker och produktiviteten är hög. Walking Talking arbetar strukturerat med promenader parallellt med med stöttning av gruppens eget arbete med den handlingsplan som ska ta dem vidare som team och hjälper med detta processen att ske.

Hämta guiden effektiva team

...

Grupputvecklingens faser och verktygen du behöver för att få effektiva och produktiva team - hämta gratis steg-för steg-guide här!

Skriv in din e-postadress för att få guiden.

Tack - klicka på länken för att få access till guiden!

 

Nu är du inte långt i från att få en steg för steg guide till hur du kan arbeta med grupputveckling för att få nöjdare medarbetare, effektiva och produktiva team.

Gå till guiden

Vad roligt att du är här!

Vill du vara först med att höra om nytt från oss?

Fyll i din e-postadress så skickar vi godbitarna direkt till din inbox.

Tack för att du prenumererar!

Det här betyder mycket för oss!

Vi ska göra vårt bästa för att vara relevanta och intressanta.