“Att ta en promenad är inte att motionera” är ett tråkigt och felaktigt påstående som senare tids forskning har motbevisat. Faktum är att lågintensiv träning, så som en promenad, är väldigt bra för både kropp och hjärna.

Kanske ligger detta påstående som grund för att personer som går med ett syfte känner sig mer hälsosamma än de som “bara tar en promenad”.

På Ohio State University har man gjort en studie på dryga 125. 000 personer mellan 18-64 år som promenerat regelbundet och fått självskatta sin hälsa.
Det visar sig att de personer som gått med ett syfte exempelvis gått till jobbet, för att handla eller göra ett ärende, skattar sig själva som mer hälsosamma än de som tar en promenad för att det är trevligt men inte har ett ärende.

Studien visar att hälsoeffekten av att ta en promenad oavsett syfte är samma, men själva syftet gör att känslan av att man är mer hälsosam blir starkare. Så om det känns segt och onödigt att komma ut en promenad, hitta ett syfte så känns det mer hälsosamt efter 🙂

Kategorier: blogg

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.