17 maj firar våra norska grannar och vi passar på att låna en bra sak av dem, nämligen att gå på tur. Packa en ryggsäck med något att äta och dricka och ta dig till ett område med fin natur som du gillar.

Att gå på tur ger hälsofördelar
Det finns några bra hälsofördelar med att ta sig iväg och promenera i ett naturområde. Dels går du kanske lite längre än under din vanliga promenad, dels påverkar både gröna (skog) och blåa (vatten) områden din mentala hälsa på ett bra sätt och framförallt tränar du balans och core när du går på ett underlag som inte är plant.
Hittar du ett promenadstråk som dessutom har en del backar är det bara ett plus i kanten!

Njut av naturen
När du har promenerat lagom långt, stanna och ät av din medhavda matsäck. Sitt en stund och passa på att njut av den natur du har runtomkring, ett perfekt sätt att vila hjärnan från stress och skärmar.

Svårt att ta dig iväg?
Om du upplever att det är svårt att ta dig iväg för att hitta natur räcker det faktiskt med ett grönområde eller att vara vid vatten mitt inne i stan. Forskning visar att även “lite natur” är bra både för den mentala och fysiska hälsan. Om du promenerar i en park eller efter att vattendrag är sannolikheten att du går lite längre för att njuta av din omgivning och alla extra steg vi tar är bra för kroppen.

Källa: Stanford University

Kategorier: blogg

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.