Hör du till dem som har jobbat hemma större delen av året och börjar drabbas av skärm-trötthet, eller “zoom fatigue”, alltså känner dig extra trött efter en dag full med möten framför en skärm?
Börja med att fundera på om ni verkligen behöver ha ett möte till och hur långt det behöver vara. Ställ in “korta möten” i din kalender om det finns och se till att få “ställ-tid” alltså paus mellan möten.

Om mötet är nödvändigt finns det saker man kan tänka på så vi har sammanställt några tips och trix för att göra det lättare.

Stäng av din egen bild
Forskning visar att vi blir distraherade av att se oss själva hela dagarna och det tar extra energi.

Använd lurar utan sladd
När vi sitter fast med en sladd framför en skärm med kamera sitter vi väldigt stilla men med trådlösa lurar har man frihet att röra sig mer samt kan sitta lite längre ifrån kameran. Ett annat tips är att komma överens om att det är ok att röra sig genom att stretcha, göra benböj eller varför inte ta en danspaus, speciellt om det är ett internt möte med personer som man “träffar” regelbundet.

Gör möten stående
Vi vet alla att det inte är bra att sitta hela dagen, att stå förbättrar cirkulationen men man tenderar att röra sig lite mer och att man också får en bättre energi när man ska prata på ett möte är ett plus. Och om du saknar ståbord, ställ en stol på ditt bord och sätt datorn på stolen, då kommer kameran ofta i en bra ögonhöjd!

Ta promenadmöten!
En hel del möten kan man faktiskt göra utan att ha kameran på, speciellt om du mest ska lyssna eller om man ska samtala med en annan person. Gör det till en vana att koppla upp dig via mobilen och ta en promenad under tiden. Glöm inte att muta din mikrofon om du tar en promenad och inte behöver prata.

Har du fler tips, dela dem gärna med oss i en kommentar!

Kategorier: blogg

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.